Комунікація - Преса  •  Члени

КОМАНДА EGIS ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО ДІАЛОГУ ПРО ЗЕЛЕНЕ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РЕКОНСТРУКЦІЮ УКРАЇНИ НА МІЖНАРОДНОМУ ТРАНСПОРТНОМУ ФОРУМІ В ЛЕЙПЦИЗІ

Цього року, 22 травня, наша команда взяла участь в офіційному паралельному заході «Планування зеленого відновлення та реконструкції України», який акцентував увагу на вирішальній ролі транспортного планування у відновленні та реконструкції України.

Захід мав на меті визначити, як транспортне моделювання може бути використане в Україні у процесі відновлення за кращими, ніж раніше, принципами, а також пролити світло на планування, інституційні, координаційні та інші аспекти і вимоги такого складного процесу реконструкції. Egis вже реалізує низку проектів з реконструкції в Україні і планує і надалі розширювати свій внесок та ділитися глобальним досвідом у майбутньому процесі відновлення.

Паралельний захід був організований Європейською Комісією та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в рамках фінансованого ЄС проекту «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та майстер-плану», який стане інструментом, що забезпечуватиме підтримку планування інвестицій у транспортний сектор України.

  На панельній дискусії спікери розглянули наступні теми:

  1. Довгострокове планування та підтримка відновлення транспортного сектору в Україні.
  2. Транспортне моделювання: роль моделювання у плануванні та відновленні зруйнованої транспортної інфраструктури.
  3. Можливі шляхи співпраці та участь сусідніх країн і МФО у відновленні та реконструкції.

Модератором дискусії виступив Аднан Рахман, керівник проекту «Підтримка органів влади України в розробці національної транспортної моделі та майстер-плану», що здійснюється за фінансової підтримки ЄС, а у дискусії взяли участь:

  • Сергій Деркач, Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України;
  • Арун Тхангарадж, Заступник міністра Транспорту Канади;
  • Магда Копчинська, Генеральний директор з мобільності та транспорту Європейської Комісії (DG-MOVE, Європейська комісія);
  • Роберт де Грут, Віце-президент Європейського інвестиційного банку;
  • Мірча Пескалуце, Державний секретар, Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови;
  • Наталія Форсюк, Стратегічний радник з питань України та Європи; Заступник Міністра інфраструктури України 2019-2021.
  • Шомік Радж Мендіратта, Менеджер практики транспорту в Європі та Центральній Азії, Світовий банк.

Щорічний Міжнародний транспортний форум у Лейпцизі збирає політиків та експертів щоб обговорити нагальні транспортні питання та визначити план дій глобальної транспортної політики. Форум привертає увагу багатьох високопосадовців, фінансових установ та інших ключових гравців у сфері розвитку транспорту, роблячи його цінною платформою, до якої варто долучитися.

Прес-реліз доступний за посиланням: ЄС проводить сайд-івент «Планування зеленого відновлення та реконструкції України» на Міжнародному транспортному форумі в Лейпцигу | EEAS (europa.eu)

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin